Här finns fullt av möjligheter!

I Karlskoga kan du leva som det passar just dig

Nyfiken på Karlskoga

Välkommen hit. Du har allt Karlskoga vill ha. Vi vill göra Karlskoga ännu bättre och vi vill göra det tillsammans med dig. Roliga jobb och en inspirerande plats väntar på dig. Alla livsnjutare passar in här!

Arkitekterna slogs om att få komma till Karlskoga och bygga staden på 40- och 50-talet. Därför finns det många fina byggnader och lite av en storstadskänsla i vår stad som har en helt perfekt storlek! Närhet till allt och samtidigt ett bra utbud. Karlskoga är en växande stad både som handelscentrum och bostadsort. Vi som bor här är riktiga livsnjutare och har gjort det enkelt för oss när vi har skapat världens bästa rekreationsområde på Näset, fem minuter från torget. Mellan brandstationen och folkhögskolan har vi badplats, promenadstråk, båtar, golfbana, badhus, restauranger, hotell, café, ställplats för husbilar med gratis wifi och en skateboardpark.

Villatypen, lägenhetsmänniska - eller något annat?

Det är nära till butiker, grönområden, fritidsaktiviteter, sjö och bad oavsett om du bor i villa, radhus eller lägenhet. Du kan ha båten på ena sidan om huset och bilen på den andra. Vi vill att alla ska hitta sitt drömboende här, därför har vi fixat attraktiva villatomter med utsikt över Möckeln. Vi satsar också på fina nya lägenheter. Om du vill så hittar du arkitektritade tjänstemannabostäder från Boforstiden på Karls-Åby eller pittoreska arbetarbostäder i Rosendal - dessutom till bra priser.

Från småstadsidyll till citypuls

Karskoga ligger precis mitt emellan, inom 30 mils radie finns Oslo, Stockholm och Göteborg. Om du vill bo på landet och jobba i Örebro eller i någon av de andra större orterna i regionen så är det inga problem. Du behöver inte pendla bort ditt liv! Vi har många mindre orter och byar där du kan hitta ditt drömboende – bara ett fåtal minuter från jobbet eller nöjeslivet mitt i Örebro.

Staden som sjuder av liv

Karskoga är av tradition en riktig evenemangsstad, med sitt läge och rika föreningsliv är staden perfekt för mängder av olika evenemang.