Företagsklimatet: Bästa placeringen på 10 år för Karlskoga

Årets ranking av företagsklimatet i landets kommuner är här. Karlskoga kommun har klättrat 50 placeringar – till kommunens bästa placering på 10 år.

- Det är ett fantastiskt resultat och ett bevis på att det arbete som påbörjats kommer att göra Karlskoga till en av Sveriges bästa kommuner att driva företag i, det här är bara början! säger Kalle Selander, näringslivschef i kommunen.

Målet är solklart, Karlskoga ska nå topp 100 i rankingen. Fokus har hittills legat på att sjösätta en tillväxt- och tillsynsförvaltning samt ett gediget arbete har genomförts där det lokala näringslivet varit delaktiga och där kommunen lyssnat in deras behov och önskemål.

– Vi ska gå mot en mer serviceinriktad myndighetsutövning som är transparent och lättbegriplig. Sedan en månad har vi dessutom en lotsfunktion på plats för att det ska vara tydligt med en väg in i kommunen, säger Tony Ring, kommunstyrelsens ordförande.

– Det kommer att hända mycket mer framöver och det kommer att märkas för företagarna i Karlskoga kommun att vi verkligen satsar på näringslivet, säger Johan Harryson, kommundirektör.

Karlskoga tar nu från en undanskymd placering ett rejält kliv i rätt riktning i rankingen, så även om årets 177:e placering är den bästa på tio år så är det en bra bit kvar till toppen och de mål som satts upp.

– Det är så viktigt att förstå att det är tillväxten som säkrar framtidens välfärd i vår kommun. Mår näringslivet bra får vi mer resurser till vård, skola och omsorg. Vi har mycket hårt arbete kvar, men jag känner mig trygg att påstå att detta bara är början, avslutar Tony Ring.